fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

При реставрації Ермітажу викрадено 50 000 000 рублів

У рамках розслідування справи про розкрадання понад 50 000 000 рублів при реконструкції Ермітажу в Москві і Санкт-Петербурзі пройшов ряд обшуків.

Правоохоронні органи зацікавила діяльність одного з субпідрядників (ТОВ «Темп»), з яким було укладено договір на монтаж снігозбірної системи. У прес-службі групи компаній «Інтарсія», що є генеральним підрядником з реставрації Ермітажу, розповіли , що у них вже давно виникли претензії до «Темпу», генпідрядник навіть подавав на це ТОВ до арбітражного суду.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У самому Ермітажі поспішили відхреститися від будь-якої причетності до розкрадань, заявивши, що музей взагалі не займається реставраційними роботами – замовниками є Мінкульт РФ і Фонд інвестиційних будівельних проектів Санкт-Петербурга.

Представники міністерства культури, у свою чергу, активно співпрацюють з МВС і вже передали правоохоронним органам всі документи, що стосуються реставрації Ермітажу. За словами співробітників Мінкульту, вони жодним чином не могли впливати на вартість робіт, тому що цим питанням займався Фонд інвестиційних будівельних проектів.

 

При реставрації Ермітажу викрадено 50 000 000 рублів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: