Ленс Армстронг може брехати в своїх книгах – вердикт суду

На думку окружного судді Моррісона Інгленда, дискваліфікований американський велогонщик Ленс Армстронг мав повне право брехати про себе в своїх книгах. Після слухань у Сакраменто суд відхилив позов читачів, які звинуватили спортсмена, який вживав допінг, в шахрайстві.

Якщо в книгах Армстронга і містяться неправдиві відомості і твердження, що вводять в оману читачів, Армстронг не може нести за це відповідальність, оскільки зміст книги знаходиться під захистом Першої поправки до Конституції США, яка гарантує свободу слова – такий остаточний вердикт озвучив Інгленд.

Related Post

Позов, за яким проходив розгляд справи, був поданий групою читачів в січні поточного року. Автори позовної заяви вимагали 5 000 000 доларів компенсації за неправдиві відомості, які Ленс Армстронг виклав у своїх в книгах, в тому числі і в автобіографії «Моє повернення до життя». Зокрема, читачі вказували на те, що Армстронг у своїх творах неодноразово підкреслював значимість своїх перемог, яких він домігся в результаті копіткої роботи, а не за допомогою вживання заборонених препаратів.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment