КДБ Білорусі затримав ксьондза за державну зраду

Білоруський Комітет державної безпеки направив Конференції католицьких єпископів офіційне повідомлення про затримання ксьондза Владислава Лазаря, якого білоруська влада звинувачує у державній зраді.

"Після багатьох старань і довгого очікування сьогодні, 12 вересня, Конференція католицьких єпископів Білорусі отримала від державних органів інформацію про затримання Владислава Лазаря", – прокоментували повідомлення КДБ на сайті Римсько-католицької церкви Білорусі.

Лазарю пред’явлені звинувачення за статтею "Зрада держави", а його кримінальна відповідальність визначається як "співучасть у злочині".

Related Post

За словами обізнаних джерел, ксьондз Лазар знаходиться в СІЗО КДБ в Мінську. Йому інкримінується передача грошей і матеріальних цінностей людині, яку, у свою чергу, звинувачують у шпигунстві на користь іншої держави.

Апостольський нунцій в Білорусі – архієпископ Клаудіо Гуджеротті – направив прохання про особисту зустрічі з ксьондзом Лазарем. Білоруська влада підтвердила, що така можливість найближчим часом буде надана.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

 
Leave a Comment