Естафета олімпійського вогню пройде через Байкал, Північний полюс і Ельбрус

Напередодні в лекційному залі Російського географічного суспільства почалася презентація естафети олімпійського вогню. Організатори розповіли про маршрут проходження головного символу Олімпіади та анонсували найбільш значущі пункти зупинок факелоносців.

23 листопада 2013 року олімпійський вогонь добереться до озера Байкал, зустрічати його будуть в архітектурному етнографічному музеї "Тальци". Спеціально для учасників естафети та гостей заходу місцеві актори підготують театралізовану виставу, шість факелоносців пронесуть олімпійський вогонь територією музею і потім на катері доставлять його на середину Байкалу. Тут співробітник Байкальського пошуково -рятувального загону МНС Росії Микола Рибаченко у супроводі дайвера – факелоносця спустяться на дно найглибшого озера у світі і на кілька хвилин встановлять олімпійський вогонь на спеціальній плиті. Для дайверів виготовлена ​​оригінальна форма у фірмовому «сочинському» стилі. "Вважаю дуже важливим включення озера Байкал до переліку спеціальних пунктів такого масштабного проекту, як естафета олімпійського вогню. Я сподіваюся, що цей захід знову пробудить інтерес мандрівників до Байкалу", – заявив віце -президент Федерації підводного спорту Росії Максим Школьников.

У третій декаді грудня олімпійський вогонь доставлять до Північного полюса. До найпівнічнішої точки землі факелоносці вирушать з Мурманська на найбільшому російському криголамі "50 років Перемоги". До цього етапу естафети планується залучити представників семи арктичних держав: Росії, Канади, США, Фінляндії, Норвегії та Швеції. Перший факел запалять у капітанській рубці атомного криголама, естафета пройде по всіх семи палубах, а потім факелоносці спустяться на лід і запалять олімпійський вогонь на Північному полюсі.

Related Post

Ще одним значущим об’єктом естафети олімпійського вогню стане гора Ельбрус. До її вершини факелоносці планують дістатися 1 лютого 2014 року. Два альпіністи у супроводі співробітників МНС здійснять сходження на висоту 5642 метри над рівнем моря, де і відбудеться урочисте запалення чаші. Потім факел доставлять до скелі Пастухова і передадуть гірськолижникові, який переправить олімпійський вогонь на станцію "Гарабаші". Звідти сноубордист з факелом спуститься до станції канатної дороги "Мир", передасть естафету факелоносцеві – лижникові, який проїде з вогнем до станції "Старий Кругозір", а потім на поляну "Азау".

Естафета олімпійського вогню (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment