fbpx
Новини світу

Відбулася церемонія інавгурації мера Москви

У столиці Росії відбулася церемонія інавгурації обраного мера Москви Сергія Собяніна. Всупереч традиції процедура вступу столичного градоначальника на посаду пройшла не в Білому залі будівлі мерії, а в музеї Великої Вітчизняної війни на Поклонній горі.

Голова Московської міської виборчої комісії Валентин Горбунов вручив Сергію Собяніну посвідчення мера, обраний градоначальник, за якого віддали свої голоси 51,37% жителів міста, вимовив текст присяги.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Гостями на церемонії інавгурації стали президент Росії Володимир Путін, члени московського уряду, депутати Державної думи РФ і Московської міської думи, а також багато інших представників органів влади.

Виступаючи перед присутніми, Сергій Собянін підкреслив, що «далеко не всі москвичі задоволені роботою міської влади», і визнав складність нинішньої виборчої компанії. Президент РФ, у свою чергу, додав, що «Собянін не зробив нічого, крім хорошого», тому проти нього ніхто не голосував, однак протестне голосування все ж було – «проти свавілля чиновників, чиновницького чванства».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Відбулася церемонія інавгурації мера Москви (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: