Башар Асад: Терористи намагаються спровокувати США напасти на Сирію

Президент Сирії Башар Асад вважає, що мета терористів – спровокувати напад на цю країну з боку Сполучених Штатів. За словами сирійського лідера, у опозиціонерів є хімічна зброя, яку було доручено з-за кордону.

«Є країни, які передають хімічні речовини бойовикам опозиції», – наводять сьогодні ввечері ЗМІ слова Башара Асада. Нагадаємо, що раніше Башар Асад в інтерв’ю телеканалу "Росія 24" заявив про готовність Сирії відмовитися від хімічної зброї. Крім того, сирійський президент повідомив про готовність підписати угоду про заборону такого виду зброї.

При цьому президент Сирії підкреслив, що таке рішення ним було прийнято не з причини тиску з боку Сполучених Штатів, а через позицію з цього питання Російської Федерації.

Related Post

Також нагадаємо, що Росія запропонувала передати наявну в Сирії хімічну зброю під міжнародний контроль. Про можливість розглянути ініціативу Росії заявив президент США Барак Обама, а американський Конгрес на невизначений термін відклав голосування про можливість проведення військової операції в Сирії.

Нагадаємо, що про проведення військової операції в Сирії заговорили після загибелі людей у ​​передмістях Дамаска. Причиною трагічних подій називалося використання хімічної зброї, в застосуванні якого підозрюють урядові війська.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment