fbpx
Новини світу

Башар Асад: Терористи намагаються спровокувати США напасти на Сирію

Президент Сирії Башар Асад вважає, що мета терористів – спровокувати напад на цю країну з боку Сполучених Штатів. За словами сирійського лідера, у опозиціонерів є хімічна зброя, яку було доручено з-за кордону.

«Є країни, які передають хімічні речовини бойовикам опозиції», – наводять сьогодні ввечері ЗМІ слова Башара Асада. Нагадаємо, що раніше Башар Асад в інтерв’ю телеканалу "Росія 24" заявив про готовність Сирії відмовитися від хімічної зброї. Крім того, сирійський президент повідомив про готовність підписати угоду про заборону такого виду зброї.

Читайте також:  Важливе повідомлення від Міхаловецької митниці Словаччини

При цьому президент Сирії підкреслив, що таке рішення ним було прийнято не з причини тиску з боку Сполучених Штатів, а через позицію з цього питання Російської Федерації.

Також нагадаємо, що Росія запропонувала передати наявну в Сирії хімічну зброю під міжнародний контроль. Про можливість розглянути ініціативу Росії заявив президент США Барак Обама, а американський Конгрес на невизначений термін відклав голосування про можливість проведення військової операції в Сирії.

Читайте також:  Чехія заробила на українських біженцях більше, ніж витратила на їхню підтримку

Нагадаємо, що про проведення військової операції в Сирії заговорили після загибелі людей у ​​передмістях Дамаска. Причиною трагічних подій називалося використання хімічної зброї, в застосуванні якого підозрюють урядові війська.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: