fbpx
Україна

Кабмін України дав добро на будівництво платних доріг

 Як повідомила прес -служба Міністерства інфраструктури України, на засіданні уряду, 11 вересня, було дано добро на будівництво трьох автомагістралей на умовах концесії. Це передбачає, що дані дороги будуть діяти на платній основі. Йдеться про наступні магістралі: Львів- Краковець , Ульянівка – Миколаїв – Херсон – Красноперекопськ – Сімферополь і Новомосковськ – Запоріжжя – Мелітополь – Джанкой – Сімферополь.

За словами міністра інфраструктури Володимира Козака, нові траси по цих напрямках необхідні, так як на них постійно зростає інтенсивність руху і часто утворюються затори.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Як очікується, будівництво всіх трьох автомагістралей обійдеться країні приблизно в 120 мільярдів гривень. Вартість проїзду при цьому складе близько 30 копійок -1 гривні за кілометр. Втім, ціна буде також залежати від типу транспортного засобу та умов реалізації кожного з проектів.

При цьому у відомстві підкреслили, що буде забезпечений альтернативний проїзд за напрямами нових доріг.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

«Мінінфраструктури пропонує новітні автодороги за параметрами I категорії з чотирма смугами руху в умовах державно -приватного партнерства. А проект дороги Львів-Краковець включає ще і будівництво північної частини обходу міста Львів, який надасть додаткові економічні вигоди для транзитного транспорту і розвантаження міста», – розповів Володимир Козак.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: