fbpx
Політика

«У Росії подолали “багаторічний Синдром політичного імунодефіциту демократії”», – Луценко

 Екс -міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, коментуючи результат російського опозиціонера Олексія Навального на виборах мера Москви, заявив,  що в Росії подолали "багаторічний Синдром політичного імунодефіциту демократії". Про це він написав у своєму Facebook.

За його словами, як це часто буває, нахабство, і самовпевненість влади призвели до народження лідера змін. При цьому Луценко вважає, що російській демократії ще належить пройти шлях до свого «Майдану» .

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Виступи Навального ще страждають риторикою "проти" без визначення альтернативного плану "за". У них ще попереду демаркаційна лінія відносини до імперського минулого взагалі і до незалежної України зокрема. Але процес пішов», – написав Юрій Луценко.

Як зазначив екс -міністр, приклад успіху кампанії Навального повинен бути повчальним для української опозиції. Він підкреслив, що Навальний довів, наскільки може бути дієвою кампанія єдиного кандидата.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Луценко вважає, що росіянам вдалося знайти адекватну відповідь на питання, як перемагати в умовах тоталітарного режиму.

«Подивіться, як це працює – висунення лідера суспільної довіри плюс створення критичної маси готових до протистояння з режимом людей», – додав він.

Луценко підкреслив, що діє це не в Інтернеті, а в реальності.

Читайте також: