fbpx
Економіка

Україна веде переговори з Росією про надання безвідсоткових кредитів на газ – Ставицький

Україна веде переговори з Росією про надання безвідсоткових кредитів для закупівлі газу. Про це в ході урядового засідання заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький. За його словами, на сьогоднішній день з сусідньої держави в підземні сховища вже закачано більше 14 млрд кубометрів газу. До 1 листопада 2013 року планується закачати ще 4 млрд кубометрів.

Як відомо, Росія є основним імпортером блакитного палива для України. Однак через високу ціну на газ українська держава веде політику зниження енергозалежності від сусідньої Росії та змушена шукати нових постачальників. Цього року Україна планує зменшити закупівлю російського газу до 18-20 млрд кубометрів. У той же час ведуться переговори про закупівлі газу в Європі, Азербайджані, Туркменістані.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомляв, що в 2013 році Україна планує імпортувати всього 27 млрд кубометрів природного газу. Крім надходжень від російського «Газпрому», очікуються також поставки від компанії Ostchem (Кіпр) в обсязі 8 млрд кубометрів, і 1 млрд куб. м. – від RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина).

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: