Тайсон найближчим часом стане громадянином України – гендиректор «Шахтаря»

 Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін підтвердив інформацію про те, що бразильський легіонер «гірників» Тайсон може вже найближчим часом прийняти українське громадянство.

 «Це дійсно так», – запевнив Палкін.

 Він зазначив, що поки що клуб має усну домовленість з футболістом, і далі розмов справа поки не зайшла. Але, впевнений Палкін, якщо футболіст дійсно бажає цього, то протягом двох -трьох місяців будуть вирішені всі питання і до кінця 2013 року він офіційно стане громадянином України.

 «Донецький функціонер» додав, що в даному питанні збіглися інтереси самого футболіста, а також «Шахтаря» та Федерації футболу України. На питання про те, чи зможе Тайсон у разі прийняття українського громадянства грати за національну збірну, Палкін відповів: «Не бачу цього перепон, тому що він не провів жодного матчу за національну збірну Бразилії».

 У цьому випадку зійшлися інтереси як Тайсона, який бажає стати українським громадянином, і Федерації футболу України. Тому, стверджує Палкін, якщо прийняття громадянства Тайсоном завершиться вдало, то від цього всі залишаться тільки у виграші.

Related Post

 «Такий прекрасний футболіст, як Тайсон, завжди зможе допомогти українській національній збірній, помітно підсиливши її», – упевнений Сергій Палкін.

 До того ж сам футболіст зможе отримувати ігрову практику на рівні збірних, що стане новим викликом для нього. Звичайно ж, додав гендиректор «Шахтаря», наявність такого сильного футболіста з українським паспортом зіграє «на руку» клубу в умовах нинішнього ліміту на легіонерів у Прем’єр – лізі України.

 Нагадаємо, що Тайсон перейшов в «Шахтар» з «Металіста» в зимове трансферне вікно.

 Раніше інший бразильський форвард «Шахтаря» Луїс Адріано заявив, що готовий поміняти громадянство, якщо отримає запрошення до національної збірної України.

 За матеріалами: itar – tass.com

Leave a Comment