fbpx
Політика

Ситуація в Сирії зайшла в глухий кут – ООН

Комісія з розслідування при ООН заявила, що в даний момент у експертів немає можливості зробити точні висновки про те, чи застосовував сирійський уряд хімічну зброю. Також члени організації визнали, що на даному етапі ситуація в Сирії зайшла в глухий кут, але незважаючи на це, військове рішення все ж «неприйнятне».

«Опозиція, в яку також входять і наймані іноземні бойовики, здійснювала військові злочини, такі як захоплення заручників, обстріли мирних жителів і страти», – повідомляється в доповіді, яка була сформована в період з 15 травня по 15 липня.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Проте, комісія вважає, що винні у всіх цих злочинах не дотримались норм міжнародного права. Всі вони не несли відповідальності за скоєні дії» – повідомив координатор комісії ООН бразилець Пауло Пінейро.

Виходячи з наявних доказів, в даний момент невідомо, хто саме застосовував хімічну зброю. Проте розслідування комісії ООН не зупиняється. Команда з 20 співробітників продовжує збирати інформацію, яка допоможе встановити всі нюанси трагедії, що відбулася.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: