fbpx
Інновації

Новий російський модуль буде запущений до МКС в 2014 – Володимир Поповкін

 Глава Роскосмосу Володимир Поповкін в ході бесіди з журналістами, яка відбулася в Центрі управління польотами в Корольові, повідомив про приблизну дату запуску ракети- носія «Протон», а також про запуск абсолютно нового російського модуля.

За словами Поповкіна, наступний запуск ракети-носія може відбутися у вересні. Запуск буде здійснено лише після того, як спеціальна комісія проведе розслідування причин невдалого запуску «Протона». Зазначимо, що тоді ракета впала на першій хвилині польоту. Також глава Роскосмосу зазначив, що необхідно «залагодити всі суперечності з Казахстаном за датою запуску».

Нагадаємо, що раніше з’явилася інформація про те, що ракета «Протон М» може бути запущена вже 17 вересня. У ході пуску ракети на орбіту буде виведений апарат «Астра- 2 Е».

Також повідомлялося, що наступні запуски «Протонів» заплановані на 8 жовтня і 1 листопада 2013 року. Також Поповкін додав, що пуск новітнього російського багатофункціонального модуля «Наука» знову перенесено. За даними Поповкіна, запуск може відбутися вже в першій половині 2014 року.

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: