Едвард Сноуден може отримати премію імені Сахарова

  Фракція Європарламенту "Зелені – Вільний європейський альянс" оголосила в середу на своєму сайті про прийняте напередодні рішення висунути екс -співробітника ЦРУ Едварда Сноудена кандидатом у лауреати сахаровської премії "За свободу думки" за 2013 рік.

Сайт цитує співголів фракції Ребекку Хармс і Даніеля Кон – Бендіта, які заявили, що цією номінацією висловлене прагнення фракції до того, щоб була визнана заслуга Е. Сноудена в тому, що він зробив для прав людини в усьому світі і для прав європейських громадян.

 На думку співголів фракції, Е. Сноуден ризикував особистою свободою, викриваючи систематичні порушення основоположних свобод американськими та європейськими спецслужбами. "Замість того , щоб отримати притулок в ЄС , він був залишений без допомоги боязкими європейськими урядами", – заявили керівники фракції.

Related Post

Кожна політична фракція Європарламенту може висунути одного кандидата на премію імені Андрія Сахарова. Потім спільне засідання комітету Європарламенту з закордонних справ та підкомітету з прав людини має визначити трьох фіналістів.

У жовтні конференція голів фракцій Європарламенту приймає остаточне рішення щодо лауреату премії.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment