В Україні хочуть перевіряти фінансове становище авіакомпаній

 Міністерство інфраструктури України і Державна авіаслужба вже підготували законопроект «Про особливості державного регулювання діяльності авіаційних перевізників». У документі міститься цілий ряд положень, які спрямовані на посилення контролю за фінансовим становищем авіаперевізників в Україні. Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

 Зокрема, пропонується видавати ліцензію на здійснення перевезення пасажирів або вантажу повітряним транспортом у Державній авіаслужбі. Перевізники зможуть отримати ліцензію, надавши доказ достатніх фінансових ресурсів. Авіакомпанії, щоб отримати ліцензію, повинні будуть надати до Державіаслужбі свої бізнес-плани, статистичну та бухгалтерську звітність, інформацію про запланований прибуток та витрати, докладний перелік передбачуваних та існуючих джерел фінансування, дані щодо акціонерів, плани ліквідності, а також звіти про рух коштів на рахунках.

Related Post

 У вимогах до фінансового становища – здатність покриття витрат на господарську діяльність протягом 3- х місяців без урахування доходів від такої діяльності. Крім того, потрібна наявність достатніх активів (майбутніх і справжніх) для забезпечення господарської діяльності компанії протягом 2- х років (згідно з бізнес-планом та фінансовою звітністю).

 Повідомляється, що державний контроль у сфері авіаперевезень буде забезпечуватися не перевірками авіапідприємств. Перевізники щоквартально будуть направляти до Державіаслужби: фінансову звітність, дані по дебіторську та кредиторську заборгованість, дані по заборгованості перед аеропортами України, Євроконтролем. Щорічно в Державіаслужбу компанії направлятимуть аудиторський звіт. У разі значних змін авіакомпанії повинні будуть поінформувати Державіаслужбу, надавши відповідні документи.

 За матеріалами: mtu.gov.ua

Leave a Comment