fbpx
Суспільство

В Україні можуть створити наглядові ради культурно-історичних пам’яток – пропозиція Азарова

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству культури спільно з Міністерством юстиції розробити зміни до законодавства з приводу мораторію на будівництво на територіях об’єктів, включених до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та їх буферних зонах.

"Наполягаю, щоб до розгляду науково-проектної документації з приводу збереження визнаних пам’яток була залучена громадськість. Пропоную створити наглядові ради видатних пам’яток культурно-історичної спадщини та запровадити постійний незалежний моніторинг їх стану", – сказав М. Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він підкреслив, що відповідальними за цю роботу повинні бути Міністерство культури і Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Необхідно в найкоротші терміни активізувати роботу з розробки генеральних планів населених пунктів України, на території яких розміщені об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з визначенням відповідних охоронюваних буферних зон та режимів використання об’єктів всесвітньої спадщини в контексті означеного містобудівного середовища", – сказав прем’єр.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

М. Азаров також підкреслив, що на сьогодні державі необхідно передбачити спеціальну ресурсну базу для послідовного безперервного ведення справи збереження культурно – історичної спадщини.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: