fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

АНБ три роки прослуховувало розмови тисяч громадян – преса

 Британські ЗМІ повідомляють, що Агентство національної безпеки займалося відстеженням даних тисяч телефонних номерів, не маючи на це санкцій судів. За даними газети The Guardian, АНБ стежило за користувачами протягом трьох років. Відзначається, що дана інформація була вилучена з документів, які виданню надав колишній агент ЦРУ Едвард Сноуден.

Раніше в АНБ заявляли, що співробітники агентства працювали суворо за судовим рішенням і шукали дані лише за тими номерами, які потрапляли в коло « розумних і чітких підозр» у терористичній діяльності. Однак, виходячи з отриманих даних, дана інформація не відповідає дійсності. За даними видання, Агентство національної безпеки отримувало інформацію про користувачів зв’язком з 2006 до 2009 року.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Також повідомляється, що АНБ отримувало доступ до списку контактів, записника, SMS-повідомлень, а також в агентстві мали інформацію про місцезнаходження абонента.

Нагадаємо, що спецслужби США під пильну увагу з боку ЗМІ потрапили після викриттів співробітника ЦРУ Едварда Сноудена. Відзначимо, що в даний момент американець знаходиться в Росії.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: