fbpx
Новини світу

У російській армії скоротять термін служби для контрактників

 В даний час в російській армії мінімальний термін несення служби за контрактом становить три роки, проте Міністерство оборони Росії планує скоротити його до двох років. У відомстві сподіваються, що такий крок дозволить залучити на контрактну службу більшу кількість випускників ВНЗ.

Зараз же випускники воліють йти в армію за призовом, де термін служби складає лише 12 місяців. Багато хто вважає, що три роки є дуже великим терміном .

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Однак скорочений термін служби є не єдиним стимулом, яким Міноборони розраховує залучити випускників. Ще одним варіантом є армійська іпотека, для якої також буде скорочений мінімальний термін служби до двох років. У Міноборони можуть дозволити випускникам вступати до неї відразу після укладення першого контракту з відомством.

Солдати -строковики отримують в Росії приблизно по 2 тисячі рублів на місяць за свою службу. При цьому їх селять в казармах, в той час як контрактників розміщують в гуртожитках. Крім того, контрактники можуть знімати квартири і проводити свій вільний час як їм заманеться. Отримують контрактники в середньому від 30 до 35 тисяч рублів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: