fbpx
Економіка

Україна може експортувати 200 одиниць бронетехніки на рік – думка експерта

 Україна в змозі експортувати в інші країни до 200 одиниць бронетехніки вітчизняного виробництва на рік. Про це в ході прес – конференції розповів Валентин Бадрак, голова Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння України.

 За його словами, «на зорі» незалежності в України було лише 4-6% кінцевих зразків номенклатури військової техніки та озброєнь. На сьогодні ця цифра, за підрахунками фахівців, збільшилася до 12%.

 «Це дуже важливий показник для України, оскільки наша країна – традиційний постачальник комплектуючих і послуг на ринку озброєнь», – стверджує Валентин Бадрак.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 За словами Бадрака, бронетранспортери, легкі броньовані машини і танки зараз є одними з тих видів військової техніки, виробництво яких може дозволити Україні посилити позиції на світовому ринку озброєнь.

 Експерт упевнений, що якщо оборонної галузі дадуть можливість нормально розвиватися, то Україна зможе щорічно експортувати до 200 одиниць бронетехніки.

 «Це дуже велика цифра і серйозна частка в оборонному експорті України», – запевнив Бадрак.

 Він нагадав, що серед держав, які сьогодні купують українську військову техніку, вже знаходяться Таїланд, ОАЕ, Казахстан, Ірак, і нещодавно до цього списку приєдналася країна – член НАТО – Польща. Поляки купили в України ліцензію на легкі броньовані машини.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Нагадаємо, що раніше в ході візиту на завод імені Малишева (Харків) представникам Королівської Тайської армії на чолі з головнокомандувачем бронетанкових військ Бунсантіном Сансаватом українські фахівці представили серійний танк «Оплот». Ще у вересні 2011 року «Укрспецекспорт» і Королівська Тайська армія уклали контракт з постачання до Таїланду 49-ти одиниць танка «Оплот». Вартість контракту – понад 200 мільйонів доларів США.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: