fbpx
Новини світу

Росія виявила шкідливі бактерії в білоруському м’ясі

 Як повідомила прес-служба Россільгоспнагляду, їхні фахівці виявили шкідливі бактерії в м’ясопродуктах, що потрапили на територію Росії з Білорусі. Зокрема зазначається, що була проведена перевірка 87 партій свинини. Так, в деяких зразках ковбаси, шинки, сардельок і грудинки були виявлені мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми – бактерії, дріжджі і цвілеві гриби. Крім того, фахівці Россільгоспнагляду знайшли лістерії в сирокопчених і сиров’ялених ковбасах.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У відомстві уточнили, що відповідній перевірці піддалися продукти таких компаній, як «Брестський м’ясокомбінат», «Біловезькі делікатеси», «Могильовський м’ясокомбінат», ГО Керуюча компанія холдингу «Концерн Брестм’ясо Молпром» і «Гомельський м’ясокомбінат».

Слід нагадати, що Росія ввела обмеження на постачання свинини з Білорусі ще наприкінці серпня. Причиною стало поширення там африканської чуми свиней.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: