fbpx
Спорт

Денніс Родман став тренером збірної КНДР з баскетболу

КНДР має намір відправити свою баскетбольну збірну на Олімпійські ігри 2016 року, які пройдуть у Ріо-де-Жанейро. Очолити національну команду і підготувати її до участі в найважливішому світовому турнірі довірено американському баскетболісту Деннісу Родману.

На прес -конференції, присвяченій своєму призначенню, Родман підкреслив, що його слова варто сприймати серйозно. Він «був би радий заробити в Північній Кореї грошей», але працювати збирається аж ніяк не заради збагачення. Головна мета – «привести до діалогу між керівництвом Північної Кореї і США», підкреслив новий наставник корейських баскетболістів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

52- річний Денніс Родман зазначив, що крім нього в КНДР відправляться й інші екс -гравці НБА з метою взяти участь у баскетбольному турнірі, який північнокорейська влада маєє намір провести на початку наступного року на честь дня народження лідера КНДР Кім Чен Ина. Денніс Родман назвав президента Північної Кореї своїм другом, який «хоче змін», а саму країну баскетболіст вважає «непоганою».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Відзначимо, що збірна КНДР з баскетболу ще жодного разу в історії не брала участі ні в чемпіонатах світу, ні в Олімпіадах .

Денніс Родман в КНДР (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: