fbpx
Новини світу

Землі міністерства оборони України запропонували передати селянам

 Група народних депутатів від націоналістичної партії «Свобода» запропонувала легалізувати використання земель, які знаходяться на балансі міністерства оборони України, в сільськогосподарських цілях. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді України.

 Авторами даного законопроекту є народні депутати України Ігор Сабій, Євген Мельник, Руслан Марцінків та Юрій Бублик. Вони відзначають, що велику кількість земельних ділянок, які були надані для забезпечення обороноздатності країни, зараз не використовують за цільовим призначенням. Йдеться, зокрема,  про земельні ділянки військових радгоспів, які можна використовувати для вирощування сільськогосподарських культур.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Передача даної землі територіальним громадам ускладнюється тим, що така процедура не передбачена в українському законодавстві. Це, своєю чергою, «призводить до заростання землі чагарниками і погіршення її якості», – констатують парламентарі, підкреслюючи, що іноді таку землю використовують для посівів самовільно, на підставі «певних корупційних домовленостей».

 Щоб виправити цю ситуацію, вони пропонують зобов’язати Кабінет міністрів України до 1 січня наступного року розробити порядок щодо використання земель міністерства оборони України в сільськогосподарських цілях. У документі також уточнюється, що придатні для обробітку земельні ділянки можна буде здавати в оренду.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Тим часом в кінці 2012 року голова оборонного відомства Павло Лебедєв заявив про плани з продажу земельних ділянок, які відомство не використовує. Ділянки, за його словами, будуть реалізовуватися через публічні аукціони, а виручені кошти будуть спрямовані на закупівлю і будівництво житла для військових.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: