fbpx
Політика

Білл Гейтс з дружиною отримали премію Альберта Ласкера

Білл і Мелінда Гейтс отримали престижну американську нагороду в галузі медичних досліджень – премію Альберта Ласкера.

"Засновник компанії "Майкрософт" і його дружина отримали її за поліпшення умов життя мільйонів найбільш уражених громадян планети і значний внесок у вирішення нагальних проблем охорони здоров’я», – повідомили в нью-йоркській штаб-квартирі "Фонду Ласкера". 

Там же розповіли, що подружжя Гейтс, засновники власного благодійного фонду, направили на допомогу нужденним більш 26 млрд доларів. Крім того, вони матеріально підтримали міжнародні зусилля, спрямовані на вакцинацію сотень мільйонів дітей у найбідніших країнах.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

На думку керівників "Фонду Ласкера", благодійна діяльність подружжя Гейтс заслуговує найвищих нагород. 

Крім подружжя Гейтс, лауреатами премії Альберта Ласкера за 2013 рік є четверо американських і один австрійських вчений, що займалися дослідженням діяльності головного мозку і розробили мініатюрні електронні імплантанти, які стимулюють роботу слухових нервів у страждаючих глухотою людей.  

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Премія Ласкера була заснована в 1946 році і в США вона вважається другою за значенням після Нобелівської премії нагородою за видатний внесок у медичні науки. 

За матеріалами: ИТАР – ТАСС  

Читайте також: