fbpx
Політика

Ірина Бережна: Україна має всі можливості для підписання Угоди про асоціацію з ЄС

 Україна має реальну можливість виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Для цього необхідні три основних складових: на вищому рівні – політична воля, на рівні влади і опозиції – консенсус і на рівні суспільства – підтримка євроінтеграції держави. Ці складові в України є, переконана народний депутат від фракції «Партії регіонів» Ірина Бережна.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Доказом наявності політичної волі на найвищому рівні є виступ президента Віктора Януковича на відкритті третьої сесії Верховної Ради, де він у черговий раз підтвердив прихильність європейському курсу. Конструктивна робота і голосування на останньому засіданні Верховної Ради свідчать про те, що досягти консенсусу між владою і опозицією також вдалося. А про те, що суспільство підтримує взятий курс на євроінтеграцію, свідчать результати відповідних опитувань громадської думки.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У той же час нардеп сподівається, що найближчим часом у парламенті вдасться прийняти один з головних документів, необхідних для підписання угоди про асоціацію – закон «Про прокуратуру». Він наблизить вітчизняну судову систему до європейської.

 За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: