Євген Кисельов не знає про «Руїну» – посольство РФ

 У посольстві Росії в Україні критично поставилися до висловлювань ведучого телеканалу "Інтер" Євгена Кисельова в підсумковій інформаційній програмі "Подробиці тижня" 8 – го вересня щодо періоду української історії під назвою "Руїна".

 "Відверто розсмішив в неділю ввечері в своїй підсумковій інформаційній програмі на каналі "Інтер" Е.А.Кісельов. Коментуючи інтерв’ю Володимира Володимировича Путіна "Першому каналу" і агентству "Ассошіейтед Пресс", Є. Кисельов явно вирішив блиснути і на слова В.В. Путіна про те, що тільки з возз’єднанням обох частин Русі в 1654 році Україна "стала розвиватися і по суті процвітати", вигукнув: "Володимире Володимировичу, Ви коли-небудь чули про такий період в українській історії як "Руїна"?", – повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс- Україна" радник-посланець російського посольства Андрій Воробйов.

 Він вказав на незнання історії телеведучим, який дозволив собі такі висловлювання в ході телеефіру. "Не беруся відповідати за президента Росії, але Є.Кисельов, цілком очевидно, про "Руїну" тільки щось десь чув. Бо термін цей характеризує стан Правобережної України, дійсно зверненої в "руїну", – сказав А.Воробйов.

Related Post

 "У період з 1663 по 1687 роки Правобережжя, ставши ареною нескінченних повстань і воєн, позбулося практично народонаселення і перетворилося на пустелю. Правобережжя, якщо чув про це Є.Кисельов, залишалося під контролем Речі Посполитої, і населення бігло звідти на лівий берег під захист Московського царства, де і процвітало. Читайте монографію М. І. Костомарова. Готовий надіслати її на адресу телеканалу "Інтер", – підсумував російський дипломат.

 Ведучим підсумкової інформаційно-аналітичної програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" є керівник "Національних інформаційних систем" каналу Євген Кисельов.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment