fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Учасники «Bloodhound Gang» стали фігурантами кримінальної справи за фактом наруги над державним прапором РФ

  Кримінальну справу порушено щодо музикантів американської рок-групи "Bloodhound Gang" за фактом наруги над державним прапором РФ, повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"Порушено кримінальну справу щодо музикантів американського гурту "Bloodhound Gang" Джеймса Мойера Франкса, Джареда Віктора Хеннегана та інших невстановлених осіб за статтею 282 КК РФ (Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності)", – сказав В. Маркін в понеділок "Інтерфаксу".

Він зазначив, що відповідно до ст. 12 КК РФ іноземні громадяни, що не проживають постійно в РФ, які вчинили злочин поза межами Росії, "підлягають кримінальній відповідальності за Кримінальним кодексом РФ у випадках, якщо злочин спрямований проти інтересів РФ, або громадянина РФ, а також у випадках, передбачених міжнародним договором РФ, якщо іноземні громадяни, що не проживають постійно в РФ, не були засуджені в іноземній державі і притягуються до кримінальної відповідальності на території РФ".

"У зв’язку з цим в даний час слідством вирішується питання про організацію розшуку підозрюваних Франкса і Хеннегана", – сказав В. Маркін.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, відповідно до висновку проведеної комплексної психолого-лінгвістичної судової експертизи дії Хеннегана, вчинені з використанням національного прапора Росії, "носять принизливий характер і можуть сприйматися як наруга над національним символом, торкатися і принижувати національні почуття росіян".

"Крім того, вислів Франкса кваліфікується як образливий, що має непристойну форму, зневажливий щодо представників єдиної нації, яка об’єднує всіх людей, що проживають на території Росії", – підкреслив представник СКР.

Він нагадав, що в липні цього року група "Bloodhound Gang" (США) була запрошена на територію України національною концертною академією "NCA" для здійснення концертної діяльності. 

"Після цього, як вважає слідство, музиканти Д. Франкс, Д. Хеннеган та інші невстановлені особи вступили в злочинну змову на вчинення дій, спрямованих на приниження людської гідності громадян РФ за ознаками національності, і з цією метою об’єдналися в організовану групу", – сказав представник СКР.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Для цього, за його словами, музиканти знайшли Державний прапор РФ, "при цьому Франкс і Хеннеган розуміли, що виступи їх музичної групи будуть публічними і на них буде здійснюватися відеозйомка, тим самим їх незаконні дії отримають публічний розголос і суспільний резонанс".

"30 липня в нічному клубі "Зелений театр" в місті Києві Д. Франкс в ході публічного виступу став викрикувати зі сцени образливі вирази англійською мовою на адресу Російської Федерації, при цьому спільно з ним на сцені перебував Д. Хеннеган та інші музиканти групи "Bloodhound Gang", які підтримували його протиправні дії", – сказав В. Маркін.

Він зазначив, що наступного дня 31 липня в клубі "Ібіца" в місті Одесі Д. Хеннеган, "перебуваючи на сцені спільно з Франксом та іншими співучасниками, продовжуючи реалізовувати свій спільний злочинний умисел, здійснив з ​​Російським Державним прапором непристойні дії, що принижують національну гідність громадян РФ".

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: