fbpx
Інновації

Україна одна з 7 країн у світі, які мають розвинений авіапром – «Укроборонпром»

На сьогоднішній день Україна є однією з 7 країн світу, які мають розвинену авіаційну промисловість. Про це в ході авіаційного фестивалю «Крила Вітчизни», який в ці дні проходить на горі Узун -Сирт (район Феодосії), розповів Сергій Громов, генеральний директор державного концерну «Укроборонпром».

Варто відзначити, що під час фестивалю Сергій Громов заявив, що саме в спортивних авіаклубах і виховувалися найбільш видатні льотчики і авіаконструктори України. Глава «Укроборонпрому» також підкреслив важливість розвитку аматорського авіаспорту в Україні. Нагадаємо, що фестиваль «Крила Вітчизни» присвячений 90-річчю вітчизняного планеризму.

«У світі всього 7 держав, що мають розвинений авіапром . Серед них  Україна», – заявив Сергій Громов.

Він висловив гордість, що концерн «Укроборонпром» зараз має безпосереднє відношення до розвитку національної авіаційної промисловості та сучасної авіації. За його словами, літакобудування – це унікальна високотехнологічна галузь, яка здатна задати інноваційний курс для всієї промисловості в країні.

Сергій Громов розповів також, що під час фестивалю «Крила Вітчизни» були проведені ділові зустрічі з представниками авіаційної галузі Росії і України. Зокрема, партнерам були представлені можливості підприємств ДК «Укроборонпром», які мають відношення до авіабудування.

Варто відзначити, що на фестивалі була представлена ​​і продукція Феодосійського інституту аеропружних систем – гальмівні посадочні парашутні системи для літаків Су -24, МіГ -29, Су -27, парашутні системи різних модифікацій, водостічні пристрої для гасіння пожеж з зовнішньою підвіскою вертольотів Ка -32, МІ -8, МІ -26, теплові та газові аеростати.

За матеріалами: ukroboronprom.com.ua

Читайте також: