fbpx
Політика

Придністровська проблема повинна бути вирішена шляхом діалогу – патріарх Кирил

 Патріарх всієї Русі Кирил в ході свого триденного пастирського візиту до Молдови заявив журналістам, що він вірить і сподівається у вирішення проблеми Придністров’я. Предстоятель РПЦ висловив упевненість в тому, що ситуацію може вирішити «відкритий, щирий діалог, який враховуватиме різні точки зору».

 «Я глибоко переконаний в тому, що, незважаючи на всі труднощі, з якими зіткнулися люди, віра молдовського народу, віра придністровського народу, Церква, – все це фактори, які обов’язково допоможуть знайти політичні розв’язки в ситуації, що склалася, яка дісталася нам з минулого», – цитують патріарха ЗМІ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Патріарх додав, що дана проблема пов’язана з розпадом СРСР, що стало «величезною подією геополітичного значення». «Я здивований, що конфліктів так мало. Їх має бути значно більше, проте Господь зберіг нас від цього», – заявив патріарх.

 Нагадаємо, що предстоятель РПЦ прибув в невизнану Придністровську Молдовську Республіку 8 вересня. Сьогодні під його керівництвом відбувся молебень на одній з центральних площ столиці Молдови.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За матеріалами: newsru.com

 

Читайте також: