fbpx
Політика

Органам місцевого самоврядування потрібно дати повноваження керувати міліцією – регіонал

В Україні вже давно назріла необхідність реформування правоохоронних органів. У першу чергу, вважає народний депутат від фракції «Партії регіонів» Микола Джига, в цьому контексті необхідно передати повноваження керувати міліцією органам місцевого самоврядування. Це допоможе більш ефективно вирішувати проблеми на місцях і служити жителям свого регіону, а не на благо міністра або колегії міністерства.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Дільничні інспектори повинні бути підпорядковані головам міської ради, територіальній громаді. Якщо у присязі міліціонера написано «Служу українському народу!», то він повинен служити тим людям, з якими живе, а не міністру або колегії міністерства», – заявив Микола Джига.

І те, що президент України Віктор Янукович вважає за необхідне реформувати систему правоохоронних органів, абсолютно виправдано. Адже створивши в країні, наприклад, бюро національної безпеки  яке буде окремо займатися розслідуваннями, слідство стане незалежним, а значить і більш ефективним.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Це нонсенс, коли слідство підпорядковується міліції, прокуратурі чи податковій. Воно має бути незалежним, і президент в цьому абсолютно правий», – додав регіонал.

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: