Комітет Ради Європи із запобігання катуванням визнав, що стосовно Юлії Тимошенко застосовували силу – Євгенія Тимошенко

 Євгенія Тимошенко – дочка Юлії Тимошенко, повідомила про те, що захист її матері направить до Європейського суду з прав людини звіт Комітету Ради Європи із запобігання катуванням, опублікований 5 вересня. Вона уточнила, що у своєму звіті Комітет визнав, що стосовно Юлії Тимошенко 20 квітня 2012 була застосована груба фізична сила.

 Також Євгенія Тимошенко зазначила, що вони мають намір звернутися із заявою та до Генеральної прокуратури України, вимагаючи покарати винних. За її словами, звіт Комітету є незалежним і офіційним підтвердженням застосування фізичної сили щодо її матері, якого вони чекали більше року.

 «Настав той день, коли справедливість встановлена​​! Сьогодні наша сім’я з вдячністю до Комітету каже, що Бог існує», – заявила Євгенія Тимошенко.

 Як повідомила дівчина, докази вже зібрані і рано чи пізно люди, які скоїли цей злочин, будуть покарані.

Related Post

 Вона нагадала, що мова йде про випадок, коли троє чоловіків – працівників колонії, прибравши всіх свідків з приміщення, в якому тримали її мати, схопили її і, використовуючи силу, перевезли з Качанівської колонії в клініку «Укрзалізниці».

 Євгенія Тимошенко також звернула увагу на те, що тюремники весь цей час намагалися заховати докази побиття її матері і погрожували свідкам, які чули її крики.

 «У Комітеті визнали, що це був надзвичайний випадок, оскільки жінки в колонії досі згадують крики Юлії Тимошенко, коли її силоміць вивозили в клініку», – сказала дочка екс -прем’єра.

 

 

Leave a Comment