Колишня партія Брейвіка може прийти до влади в Норвегії

 Друга за величиною партія в Норвегії – «Партія прогресу» збирається увійти до коаліції, очолюваної Ерной Сольберг. Примітна дана партія тим, що в молоді роки Андерс Брейвік був її членом. Через деякий час норвежець втратив віру в демократію і покинув партію.

 Норвезькі ЗМІ зазначають, що громадяни побоюються приходу до влади подібної партії, оскільки в країні можуть початися безлади.

 «Мене жахає той факт, що «Партія прогресу» може бути при владі», – заявив 29 -річний житель Норвегії Вегард Веннісланд, який дивом врятувався під час теракту на Утої.

Related Post

 «Багато членів даної партії є прихильниками сильних антііммігранскіх поглядів. Моя думка – дані погляди можуть створити в країні ворожу обстановку», – додав Вегард.

 Зазначимо, що за останні кілька років образ даної партії трохи пом’якшав. З партії виключили найодіозніших фігур. Після чого вона стала позиціонувати себе як звичайна партія правого спрямування.

 Нагадаємо, що 22 липня 2011 Андерс Брейвік спочатку влаштував вибух у столиці Норвегії, в результаті якого загинуло 8 осіб. Після цього Брейвік розстріляв 69 людей в молодіжному таборі на острові Утойя.

 За матеріалами: russian.rt.com

Leave a Comment