Асад не причетний до хімічних атак – звільнений сирійський бранець

 Звільнений з полону ісламських екстремістів бельгійський педагог П’єр Піччініно да Прата повідомив, що застосування хімічної зброї в Сирії ніяк не стосується Башара Асада.

 «Сказати про це – мій моральний обов’язок. Газ зарин використовувало не уряд Башара Асада. Я впевнений у цьому після випадково підслуханої мною бесіди. І це незважаючи на те, що з травня 2012 року я є прихильником Вільної сирійської армії в її боротьбі за демократію», – заявив бельгієць.

Related Post

 Зазначимо, що викрадених в Сирії бельгійського вчителя П’єра Піччініно да Прата та італійського журналіста Доменіко Кіріко звільнили з полону днями. Прем’єр – міністр Бельгії Еліо ді Рупо у своєму мікроблозі вітав звільнених чоловіків, назвавши дану подію радісною новиною для їх близьких.

 За попередніми даними, бельгійський уряд заплатив за викуп свого громадянина. Проте в даний момент невідомо, хто саме стоїть за полоном, адже жодне з угрупувань за це на себе відповідальності не взяло. Зазначимо, що італієць і бельгієць були викрадені на початку квітня поточного року.

 За матеріалами: rosbalt.ru

Leave a Comment