fbpx
Новини світу

Хімічну зброю в Сирії застосували без дозволу Асада?

Командування сирійської армії впродовж 4-х місяців домагалося від президента Сирії, щоб Башар Асад застосував проти повстанців хімічну зброю. Незважаючи на це, армія завжди отримувала відмову від уряду, і цілком імовірно хімічна атака під Дамаском не була санкціонована Башаром Асадом. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ, посилаючись на джерела в німецьких спецслужбах.

За наявними даними, цю інформацію співробітники Федеральної розвідувальної служби Німеччини (Bundesnachrichtendienst – BND) отримали в результаті радіоперехоплення. Зазначимо, що в Середземному морі неподалік від сирійського узбережжя вже давно знаходиться допоміжний корабель «Окер» (ВМС Німеччини), який займається радіоелектронною розвідкою.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, що непроста ситуація в Сирії перейшла вже в «критичну фазу» 21 серпня. Саме тоді і з’явилася інформація про застосування військами уряду Сирії хімічної зброї в ході операцій проти повстанців. Незважаючи на це, сирійська влада відкидає всі звинувачення. За інформацією американської розвідки, в ході хіматаки 21 серпня загинули близько 1400 осіб. Зараз Барак Обама домагається від конгресу США схвалення військового удару по сирійському режиму через використання забороненої хімічної зброї.

Служба зовнішньої розвідки Німеччини виходить з того, що Башар Асад зможе ще довго перебувати при владі в Сирії – навіть якщо американці завдадуть військового удару. Кривава громадянська війна в Сирії може тривати ще довго, заявив глава BND Герхард Шиндлер.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Крім того, повідомляється про серйозні зміни в рядах сирійської опозиції. Зокрема, зараз слабшає «Вільна сирійська армія», яку підтримують західні держави і яка була основною опозиційним угрупованням в Сирії. Повідомляється, що практично зупинився приплив до лав повстанців дезертирів з урядової армії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: