Радник Путіна: Якщо Україна зараз не збалансує свою фінансову систему, то дефолт не за горами

У Росії Україні прогнозують дефолт. Такий висновок можна зробити, проаналізувавши заяву радника президента Російської Федерації, яку сьогодні наводять ЗМІ з посиланням на «Ехо Москви».

Сергій Глазьєв в ефірі популярної в Росії радіостанції повідомив, що згідно з проведеними розрахунками, було встановлено, що у разі вступу до Митного союзу, Україна «отримує поліпшення умов торгівлі більш ніж на десять мільярдів доларів за рахунок нафти, газу, скасування експортних мит, за рахунок відкриття російського продовольчого ринку, за рахунок розширення кооперації в машинобудування».

За словами Сергія Глазьєва, в України існують серйозні економічні проблеми, що в підсумку може призвести навіть до дефолту. Радник російського президента зазначив, що в Україні можна спостерігати «дефіцит платіжного балансу», причому такий дефіцит був охарактеризований Сергієм Глазьєвим як «хронічний і великий, який закривається сьогодні зростаючим зовнішнім боргом». «Якщо Україна зараз не збалансує свою фінансову систему, то дефолт не за горами», – підкреслив Сергій Глазьєв і додав, що трапитися дефолт може і через 2-3 місяці, і через півроку.

Related Post

За словами Глазьєва, сьогодні Україна платить великі суми за енергоносії і, крім того, «зберігаються бар’єри з експорту українських товарів до Росії». У разі вступу України до Митного союзу, «всі ці проблеми знімаються автоматично. Плюс вона отримує можливість доступу до наших кредитних ресурсів», – зазначає радник президента Росії і додає, що вступ до МС принесе Україні « додатково не менше 7 % зростання валового продукту щороку, до 2030 року».

Прокоментував Сергій Глазьєв і можливий вступ України до Європейського союзу. Радник президента РФ бачить «економічні мінуси» для України в разі підписання угоди з Євросоюзом, оскільки, як вважає Сергій Глазьєв, відбудеться «витіснення українських товарів з внутрішнього ринку». Крім того, Сергій Глазьєв підкреслив, що Україна повинна привести свої технічні регламенти у відповідність з європейськими. Це, як каже радник президента РФ , "великі інвестиції, яких в Україні зараз немає".

За матеріалами: podrobnosti.ua

Leave a Comment