fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Поліція перевірить інформацію про розсилку смс-агітації в Єкатеринбурзі

Поліцейські проводять перевірку через численні звернення громадян про розсилку смс-повідомлень від імені виборчої комісії міста Єкатеринбурга. Зазначимо, що в повідомленнях громадян закликали голосувати за конкретних кандидатів на виборах депутатів міської ради та мера Єкатеринбурга. Про це в неділю розповіла представниця ГУ МВС Росії по Свердловській області.

Крім того, раніше глава міського виборчкому Ілля Захаров заявив журналістам, що всі російські оператори стільникового зв’язку – «Мегафон», «Білайн», «Мотив» і МТС поширюють смс-повідомлення від імені виборчої комісії, в яких громадян просять підтримати одного з кандидатів. За словами глави міського виборчкому, від жителів Єкатеринбурга з цього приводу вже надійшло 3 письмових скарги і близько 10 усних . У зв’язку з цим представники виборчкому звернулися в УВС Єкатеринбурга .

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Від міськвиборчкому нікого не було. З районів надходили повідомлення про смс- розсилку. Зараз проводиться перевірка», – зазначила співрозмовниця агентства.

Нагадаємо, що в Єкатеринбурзі 8 вересня 2013 року проходять вибори депутатів міської думи і мера.

Варто відзначити, що сьогодні дострокові вибори міського голови відбуваються і в Москві.

У столиці Російської Федерації в день виборів також не обійшлося без інцидентів: спостерігачі заявляють про порушення на 21 ділянці. Повідомляється, що урни для голосування на 21-й виборчій дільниці в Москві було опечатано працівниками дільниці раніше встановленого часу – до 8:00. Про це в неділю повідомив Олексій Шапошников, глава відеоцентру громадського штабу зі спостереження за виборами. Сьогодні на пост мера Москви претендують наступні кандидати: Сергій Собянін, Іван Мельников, Микола Левич, Михайло Дегтярьов, Сергій Мітрохін та Олексій Навальний.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: