fbpx
Політика

Віктор Янукович: Реформування МВС України продовжиться

Про реформи в українському МВС говорять давно і багато. Найцікавіше, що про необхідність реформувати українські правоохоронні органи говорять і представники влади, і представники опозиції. У ЗМІ дуже часто можна прочитати про ті проблеми, які існують в лавах сьогоднішньої української міліції, а події, що відбулися у Врадіївці Миколаївської області, де була побита й зґвалтована місцева мешканка, викликали хвилю критики на адресу міліції. Нагадаємо, що в скоєнні цього злочину звинувачуються два співробітники місцевого міліцейського районного відділу.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Реформування міліції буде продовжено. Про це заявив президент України Віктор Янукович, слова якого наводять сьогодні ввечері ЗМІ. Глава держави, відповідаючи на запитання, чи буде перейменована міліція в поліцію, підкреслив, що «найголовніше – це той зміст і та якість, які закладені в роботі цього відомства».

«Життя покаже, що у нас приживеться в країні», – заявив президент України і додав, що «звичайно, відомство має бути значно реформовано, тобто, повинна бути виділена поліцейська частина, поділ функцій в обов’язковому порядку буде».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Окремо відзначив Віктор Янукович таку функцію правоохоронних органів, як слідство. «Новий кримінальний процесуальний кодекс передбачає створення національного слідчого органу. Комітет буде, можливо, по-іншому якось називатися – коли прийде час, буде прийнято рішення», – резюмував Віктор Янукович.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: