fbpx
Новини світу

Через ситуацію в Сирії в Чехії можуть ініціювати питання виходу з НАТО

 У Чехії кажуть про можливий вихід з НАТО. Нагадаємо, що Чехія вступила до НАТО ще в 1999 році, а причиною ініціювання питання про вихід з цієї організації стане можливе військове втручання країн Заходу в сирійський конфлікт.

 Можливість виходу з НАТО розглядається чеськими комуністами. Повідомляється, що під час надзвичайного засідання ЦК КПЧМ, яке відбулося в столиці Чехії – Празі, були розглянуті питання ситуації, що склалася в Сирії, в тому числі і можливе військове втручання в сирійський конфлікт.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 Чеські комуністи розкритикували «імперську політику» Сполучених Штатів, які «нав’язують свою позицію всьому світу». Чеські комуністи також підкреслюють, що «застосування сили проти суверенної держави без мандату Ради безпеки ООН було б грубим і вкрай небезпечним порушенням міжнародного права».

 Представники компартії Чехії заявляють, що якщо по Сирії буде завдано удару, то ця політична сила виступить з вимогою «негайно зробити кроки по виходу Чехії з НАТО», оскільки, як заявив голова КПЧМ Войтех Філіп, Чехія «не повинна стати агресором».

Читайте також:  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: