fbpx
Без категорії

У Луганську відкрили льодову арену

 Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул до Дня міста в Луганську відкрив льодову арену. Про це повідомляє прес – служба уряду України.

 Віце – прем’єр на відкритті заявив, що в Луганську тепер є сучасна льодова арена. За його словами, це вже 6-й «льодовий комплекс», який був побудований в Україні з 2010 року. Крім того, стверджує чиновник, вже найближчим часом в Україні буде відкрито ще одну льодову арену.

 «Ці проекти є складовими системної роботи Уряду з розвитку масового і професійного спорту та популяризації здорового способу життя в Україні», – повідомив Олександр Вілкул.

 Як зазначив чиновник, особливу увагу влада приділяє створенню дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Зокрема, ці школи створюються і на базі льодових арен для занять фігурним катанням і хокеєм. Крім того, в рамках підготовки України до проведення чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році буде побудовано 7 мультифункціональних арен. Ці арени, як стверджує Вілкул, зможуть трансформуватися для проведення змагань з 100 видами спорту.

 За словами віце -прем’єра, 5 нових універсальних тренувальних комплексів після Євробаскету – 2015 влади передадуть дитячо – юнацьким спортивним школам.

 Олександр Вілкул розповів про те, що такі льодові арени вже створені в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Кривому Розі та Білій Церкві. Також сьогодні така арена відкрита і в Луганську. Як сказав чиновник, вже завершується будівництво льодової арени в Дружківці (Донецька область).

 «Україна офіційно заявила, що має намір подавати заявку на проведення зимової Олімпіади у 2022 році. Створення системи мультифункціональних комплексів і льодових арен забезпечує можливості для розвитку підлітків, дітей, молоді, виховання професійних спортсменів. Все це є основою для розвитку України в якості потужної спортивної держави», – підсумував Олександр Вілкул.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: