Росія відмовиться від проведення матчів Євро-2020?

 Російський футбольний союз (РФС) може відмовитися від подачі офіційної заявки для проведення матчів чемпіонату Європи 2020 року. Про це в інтерв’ю повідомив міністр спорту Росії Віталій Мутко.

 Нагадаємо, що ще в грудні минулого року на зустрічі в Лозанні виконавчий комітет під головуванням президента УЄФА Мішеля Платіні вирішив в 2020 році провести «Євро для Європи». Такий варіант повинен змінити «традиційний турнір», який проводився раніше в одній або двох країнах. Крім того, в січні 2013 року виконком УЄФА повідомив, що матчі фінальної стадії Євро-2020 приймуть 13 міст. Варто відзначити, що заявку на проведення матчів Євро-2020 в УЄФА можна подати До 12 вересня 2013 року.

 «Варіант з відмовою від заявки можна виключати. Ви ж самі розумієте, що Росія в 2018 році приймає чемпіонат світу, і шанси перемоги російської заявки на чемпіонат Європи- 2020 близькі до нуля. На сьогодні найсерйозніша заявка надійшла від Санкт-Петербурга. Теоретично претендує і Краснодар», – розповів Мутко по телефону.

Related Post

 Міністр спорту РФ додав, що в разі подання офіційної заявки в УЄФА Росія повинна бути повністю впевнена, що така заявка буде цікава всім сторонам. Як підкреслив Мутко, концепція Євро-2020 дуже складна, і до організаторів чемпіонату пред’являються високі вимоги. Зокрема, такі вимоги стосуються не тільки стадіонів, але і самої інфраструктури міст: аеропортів, готелів і вокзалів.

 Віталій Мутко заявив, що в «УЄФА прийняли рішення провести матчі Євро – 2020 в 13 містах для того, щоб надати можливість прийняти матчі турніру такого рівня тим країнам, які не в змозі організувати турнір "поодинці"».

 Раніше повідомлялося, що затвердження повного списку міст-претендентів на участь у Євро-2020 очікується під час засідання виконавчого комітету УЄФА. Засідання заплановане на 19-20 вересня в Дубровнику (Хорватія).

 За матеріалами : РИА Новости

Leave a Comment