fbpx
Футбол

Перший віце-президент ФФУ: Є проекти скорочення кількості команд в УПЛ

 Розмови про можливе скорочення кількості учасників української Прем’єр-ліги з’явилися ще в сезоні-2012/2013. Мабуть, всі футбольні вболівальники пам’ятають, що про фінансові проблеми заявляли відразу кілька команд, причому не тільки з УПЛ, але і з нижчих ліг. У результаті деякі команди таки припинили своє існування, а найяскравішим прикладом став криворізький «Кривбас», який, за підсумками минулого сезону, навіть претендував на те, щоб представляти Україну в єврокубках. Футбольний клуб «Кривбас» в УПЛ більше не грає, а його гравці зараз захищають кольори інших команд.

 Новий сезон також ознаменувався заявами деяких команд про існуючі проблеми. Про можливе припинення існування заявляли представники чернівецької «Буковини», а також київського «Арсеналу». В «Арсеналі» взагалі вельми заплутана ситуація, і нове керівництво клубу сподівається на допомогу в її вирішенні з боку ФФУ, а спортивний директор столичного клубу Владислав Ващук взагалі заявив, що подальші ігри «Арсеналу» не фінансуватимуться.

 Сьогодні в ЗМІ з посиланням на видання «Сьогодні» з’явилися слова першого віце-президента Федерації футболу України Анатолія Попова, який заявив, що існують варіанти зменшення кількості команд в УПЛ. «Є проекти варіантів і по 10 -ти, і по 12 -ти, і по 14 -ти командах. Вони розробляються давно і,  по суті, готові», – повідомив Анатолій Попов і при цьому додав, що «говорити про застосування тієї чи іншої схеми, або що взагалі буде скорочення числа команд, ще рано».

 Перший віце-президент Федерації футболу України зазначив ситуацію в київському «Арсеналі», охарактеризувавши її «на рівні критичної», і підкреслив, що питання про зменшення учасників УПЛ ще буде обговорюватися. «Ви ж розумієте, що скорочення може привести до втрати футболу в регіонах», – резюмує Анатолій Попов.

 За матеріалами: tribuna.com

Читайте також: