fbpx
Економіка

Віктор Пинзеник: «Ми ліземо в борг… Для того щоб дати людині гривню, у нього “крадуть” 1 гривню 20 копійок»

 Колишній міністр фінансів України, доктор економічних наук, відомий в Україні політик Віктор Пинзеник висловив свою думку щодо ситуації з боргами держави. За його словами, які сьогодні наводять ЗМІ з посиланням на «Дзеркало тижня», Україна віддає 10,4 % доходів загального фонду бюджету на погашення відсотків за боргами.

 Говорячи про те, що буде надалі, Віктор Пинзеник задає наступне питання: «А чи замислюється уряд над тим, що при таких масштабах дефіциту і боргу завтра хтось може не позичити?». При цьому екс-міністр фінансів звертає увагу, що Мінфіну не завжди вдається зайняти грошей.

 Віктор Пинзеник пояснив, що в сьогоднішній ситуації означають борги. «Ми ліземо в борг. Що це означає? Що для того, щоб дати людині гривню, у нього "крадуть" 1 гривню 20 копійок», – каже політик і додає, що жителі України поки що цього процесу не бачать, оскільки, як підкреслив Віктор Пинзеник, «"красти будуть" завтра. При цьому обсяг "крадіжки" наростає. Тому що борг заміщається новим боргом».

 Віктор Пинзеник вважає, що причиною існуючих сьогодні негативних явищ є дефіцит, а бюджетний дефіцит, як підкреслює політик, «не дає можливості спокою – нормальної щоденної роботи економіки».

 За матеріалами : podrobnosti.ua

Читайте також: