fbpx
Новини світу

Війна в Сирії. Для допомоги біженцям необхідно 3,5 млрд доларів

 Представники Організації Об’єднаних Націй повідомили, що для повноцінного вирішення кризи, що викликала втечу з Сирії більше двох мільйонів громадян, буде потрібно близько 3,5 мільярдів доларів. Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос стверджує, що країни-донори повинні переглянути розмір свого внеску у вирішення цієї проблеми і «бути щедрими».

 За розрахунками ООН, близько двох мільйонів громадян втекли з Сирії, а ще 4 мільйони зараз вважаються внутрішньо «переміщеними особами», – вимушеними залишити свої будинки, але не перетинають державний кордон. Раніше в агентстві ООН у справах біженців попереджали, що в Сирії ситуація з біженцями може дуже важко позначитися на сусідніх державах. Як підсумок, відзначали в ООН, це може призвести до виникнення нестабільності в усьому регіоні.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Президент США Барак Обама збирається 10 вересня виступити з заявою до американських громадянам щодо «сирійського питання». У той же час російський президент Володимир Путін напередодні заявив, що, у разі військового удару по Сирії, Росія продовжуватиме надавати допомогу східним державам. Зокрема, допомога надаватиметься шляхом співпраці держав в економічній сфері та поставок зброї.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Нагадаємо, що 11 країн «великої двадцятки» висловилися за жорстку реакцію міжнародного співтовариства на ситуацію, яка пов’язана із застосуванням в Сирії хімічної зброї. Варто відзначити, що 11 країн «великої двадцятки» підтримали військову операцію Сполучених Штатів проти Сирії без відповідної санкції Ради Безпеки ООН. Удар по Сирії незалежно від думки ООН виправданим вважають Австралія, Франція, Канада, Італія, Південна Корея, Японія, Саудівська Аравія, Туреччина, Іспанія, Великобританія і США .

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: