Венеціанський кінофестиваль – переможці визначені

Головний приз Венеціанського кінофестивалю – «Золотий лев» – присуджено документальному фільму «Священна римська кільцева» ( Sacro GRA ) Джанфранко Росі ( Італія ). «Ніколи і ні за що б не подумав, що документальна картина виграє Венеціанський кінофестиваль», – заявив Росі під час урочистої церемонії вручення премії. Фільм- переможець, який знімався два роки, розповідає про щоденне життя людей, що живуть біля римської автомагістралі.

Гран-прі Венеціанського фестивалю дістався фільму «Бездомні собаки» режисера Цай Мінляна (Тайвань). У цій сумній стрічці автор намагається донести до глядача всю гіркоту життя бездомного мешканця Тайбея і його двох дітей.

Related Post

Премію конкурсу «Горизонти» виграв італійський режисер з Великобританії Уберто Пазоліні з фільмом «Натюрморт». Кращим виконавцем чоловічої ролі визнано Теміс Пану за фільм «Пані жорстокість». Автор цієї картини – Александрос Авранас (Греція) – удостоївся «Срібного лева» за кращу режисуру. У номінації «Краща виконавиця жіночої ролі» перемогла Олена Котта (Італія) за роботу у фільмі «Вулиця в Палермо».

Уривок з документального фільму «Священна римська кільцева» (Sacro GRA) (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment