Барак Обама: Операція в Сирії не буде новим Іраком або Афганістаном

 Ситуація з можливим військовим втручанням в сирійський конфлікт і донині залишається до кінця невирішеною. І поки голови держав країн Заходу і політики проводять консультації з сирійського питання, практично щодня можна чути думки про те, якою буде військова операція в Сирії.

 У своєму щотижневому телевізійному зверненні Барак Обама зазначив, що операція в Сирії не буде «інтервенцією з невизначеним строком». За словами американського президента, «це не буде новий Ірак або Афганістан. Не буде американська наземна військова операція». Вжиті дії при втручанні в сирійський конфлікт будуть обмежені, по-перше, в часі, а, по-друге, в масштабах. Таку думку висловив Барак Обама, підкресливши, що завданням військової операції буде «перешкодити сирійському уряду знову труїти газом власний народ, зменшити його можливості діяти таким чином».

 Застосування хімічної зброї, як вважає Барак Обама, є загрозою національній безпеці США. «Отруйні речовини можуть потрапити до рук терористів, а деякі країни зроблять висновок, що самі можуть застосовувати подібну зброю», – наводять сьогодні ЗМІ слова Барака Обами, який також підкреслив, що «американський народ втомився після десятиліття війни».

Related Post

 Раніше з посиланням на слова цілого ряду американських конгресменів – республіканців повідомлялося, що американські виборці налаштовані рішуче проти військового удару по Сирії.

 Також повідомлялося, що більшість жителів Франції висловилися проти військової операції в Сирії.

 За матеріалами : РИА Новости

Leave a Comment