У Торонто відкрився фестиваль кіно

 38- й Міжнародний кінофестиваль у Торонто стартував учора. Триватиме він до 15 вересня.

 Від більшості подібних кінофестивалів фестиваль у Торонто відрізняється тим, що журі на ньому відсутнє, а переможці визначаються шляхом голосування глядачів.

 Цікаво, що за підсумками кінофестивалю в Торонто, як правило, можна зробити висновок про майбутні фаворитах премії «Оскар». Так, наприклад, в минулих роках у Канаді перемагали такі картини, які отримали премію «Оскар», як: «Мільйонер з нетрів» , «Король каже!» і «Мій хлопець – псих».

Related Post

 У найближчі 10 днів гості кінофестивалю в Торонто побачать понад 360 картин з 70 країн світу. У день відкриття кінофестивалю пройшли відразу дві гучні прем’єри – картина «Виживуть тільки коханці» і «П’ята влада» .

 Картина «П’ята влада» – фільм режисера Білла Кондона, який був відповідальний за дві останні частини «Сутінків». Картина «П’ята влада» заснована на реальній історії засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Головну роль в картині зіграв Бенедикт Камбербетч. Режисер картини сказав про Ассанжа так: «Я вважаю, що він один із головних і найдивовижніших людей нашого часу. Джуліан дуже цікавий мислитель, він стояв біля витоків руху кіберпанк, в основі якого – свобода самовираження в інтернеті». До слова, сам Джуліан Асанж картину не схвалив, проте все ж обговорив її і роль самого себе з Бенедиктом.

 Також вчора відбулася прем’єра картини «Виживають тільки коханці» режисера Джима Джармуша. Фантастичну стрічку представляли: Том Хіддлстон, Антон Єльчин і Міа Васиковська. На прем’єрі була відсутня лише Тільда ​​Суінтон, яка вже більше десяти років жодного разу не пропускала кінофестиваль у Торонто.

 За матеріалами: spletnik.ru

Leave a Comment