У МЗС Латвії засудили слова Жириновського про окупацію Балтії

 У латвійському зовнішньополітичному відомстві засудили слова лідера ЛДПР Володимира Жириновського щодо окупації. Згідно з повідомленням прес-служби МЗС Латвії, ця держава виступає за добросусідські і конструктивні відносини з Російською Федерацією та іншими країнами. На думку латвійської сторони, взаємна довіра і повага є важливим елементом побудови добросусідських відносин.

 Державний секретар МЗС Латвії Андрій Пілдеговіч під час зустрічі з послом Російської Федерації Олександром Вешнякова підкреслив, що в Латвії з жалем були сприйняті «чергові абсурдні заяви одіозного російського політика, депутата Держдуми Володимира Жириновського про окупацію країн Балтії». Заяви російського політика були сприйняті як «безвідповідальні і неприйнятні». МЗС Латвії також закликав політиків Росії відмежуватися від висловлювань Володимира Жириновського.

 Нагадаємо, що заява Володимира Жириновського з’явилася після того, як в мережі Інтернет з’явилися слова про нібито готовність Латвії допомогти у знищенні урядових військ Асада. Таку заяву приписувалося президенту Латвії. Пізніше в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що голова держави Андріс Берзіньш таких заяв не робив. Прес-секретар голови держави Ліга Крапане заявила, що президент Латвії назвав використання хімічної зброї проти цивільних мешканців злочином, а також підкреслив, що конфлікт у Сирії необхідно вирішувати мирним шляхом.

Related Post

 Що ж до заяви Володимира Жириновського, то в ЗМІ наводилися такі слова лідера ЛДПР: «Коли такі шавки дзявкають у світовому просторі, то потім їх окупують. А потім вони ще й кричати будуть, чому нас окупували! Вся Прибалтика обов’язково буде окупована або знищена. Бо там стоять ракети за 5 хвилин підльоту до Москви». Російський політик також додав, що «вони будуть знищені за 5 хвилин до зльоту звідти натовських ракет. Повністю знищені, стерті з лиця землі. І їх ідіоти – керівники цього не розуміють. І ще беруть участь в операції проти Сирії. У них голова на плечах є? У цих керівників Латвії, Литви та Естонії?».

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна, ves.lv

Leave a Comment