fbpx
Суспільство

У Києві пройде виставка “Тихий протест”

 З 20 вересня по 20 жовтня в Національному художньому музеї України пройде виставка "Тихий протест", присвячена українському мистецтву 70-х років ХХ століття – одного з найменш вивчених періодів в історії української культури.

 "Сімдесяті – знаковий час в українській культурі, пов’язаний з іменами Сергія Параджанова та Василя Стуса, час всесоюзних будівництв – ЧАЕС, БАМу та індустріалізації Сибіру", – підкреслили організатори виставки.

Читайте також:  Список захворювань, за якими визначається придатність до військової служби - Міноборони

 Всі, що відвідали експозицію "Тихий протест", неодмінно відчують ностальгію і зрозуміють, чим жило покоління 70-х. За словами куратора проекту Євгена Березницького, інтелігенція того часу не намагалася активно висловлювати протест «проти ідеології зрівнялівки й сірості», всі художники зосередилися на «дослідженні індивідуальності, що виділяється з сірої маси», тобто «творили про себе».

Читайте також:  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 На виставці "Тихий протест" будуть представлені кращі живописні та графічні роботи більше двадцяти авторів, у тому числі Владислава Мамсікова, Зої Лерман, Олега Соколова, Петра Беленока і Валентина Реунова.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: