Україна повністю готова до нового опалювального сезону – Ставицький

Мерзнути цієї зими українці не будуть. Країна повністю забезпечена газом і готова до нового опалювального сезону. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький.

«Щодо закачування газу в ПГС, то на 1 вересня нам вдалося закачати 12 млрд 200 млн куб. м газу, з них понад 5 млрд куб. м газу – власного видобутку. Тобто ми повністю забезпечені газом на опалювальний сезон, готові до нього», – підкреслив він.

Крім того, міністр прогнозує, що до 1 жовтня на складах будуть повністю створені запаси вугілля в 5 млн т. Оскільки на 1 вересня вдалося забезпечити запас трохи більше, ніж 4,5 млн т, то через місяць виконати план не складе труднощів.

Related Post

Не секрет, що основним імпортером газу для України є Росія. Торік у РФ було закуплено майже 33 млрд кубометрів газу, цього року планується скоротити закупівлю газу у «Газпрому» майже вдвічі – до 18 млрд кубометрів.

Передбачається, що в 2013 році Україна імпортує всього 27 млрд кубометрів природного газу. З них 18 млрд куб. м складуть надходження від ВАТ «Газпром» (Росія) , 8 млрд куб. м – від компанії Ostchem (Кіпр) і 1 млрд куб. м. – від RWE Supply & Trading GmbH (Німеччина).

За матеріалами: РБК – Україна

Leave a Comment