Перелік лабораторій для акредитації Росспоживнаглядом буде розширений – Мінагрополітики України

  Україна визначила ще 4 спеціальних лабораторії для акредитації Росспоживнаглядом на відповідність вимогам російського законодавства у сфері захисту прав споживачів і документація щодо яких буде спрямована в РФ найближчим часом.

Як повідомляє прес -служба Міністерства аграрної політики і продовольства в п’ятниц , серед цих лабораторій Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Держветфітослужби України, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК , Державне підприємство "Вінницький науково -виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" Мінекономрозвитку України (ДП " Вінницястандартметрологія") , а також Державне підприємство "Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" Мінекономрозвитку України ДП "Черкасистандартметрологія".

У прес-службі міністерства також відзначили, що ще 29 серпня Україна направила в Росспоживнагляд запрошення проінспектувати українські кондитерські фабрики в найкоротші терміни. Також Україна висловила прохання конкретизувати параметри перевірки та повідомити про склад групи інспекторів.

Related Post

"На сьогодні Україна продовжує працювати над виконанням домовленостей, визначених протоколом про наміри. Адже українська кондитерська галузь є експортоорієнтованою – 50 % даної продукції йде за кордон. І зараз українська кондитерська продукція експортується в 58 країн світу. При цьому найбільше – у країни СНД", – наголошується в повідомленні прес -служби міністерства.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment