fbpx
Новини світу

Охоронець Гітлера помер у Берліні

 У Берліні помер Рохус Міш – охоронець Адольфа Гітлера в часи Другої світової війни. Міш помер після нетривалої хвороби у віці 96 років. Німецькі засоби масової інформації відзначають, що Рохус Міш дуже пишався своїм знайомством з Адольфом Гітлером і до останнього дня називав його «босом». Відзначимо, що в 2005 році Міш у своєму інтерв’ю описав Гітлера як «абсолютно нормальну людину».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 «Адольф Гітлер ніколи не був грубий. Він не був надлюдиною. І тим більше він не був тираном. Він був прекрасною людиною і хорошим босом. Разом з Гітлером я пропрацював п’ять років, перебуваючи поруч з ним і вдень, і вночі», – розповідав Рохус Міш.

 За свідченнями очевидців, 30 квітня 1945 року в Берліні, оточеному радянськими військами, Гітлер разом зі своєю дружиною Євою Браун покінчив життя самогубством. Однак також є і теорія, за якою нацистський лідер і його дружина зуміли втекти до Аргентини, залишивши в бункері трупи двійників.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Німецькі засоби масової інформації відзначили, що Рохус Міш був єдиним живим свідком останніх годин Адольфа Гітлера.

 За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: